duminică, 14 februarie 2010

Astronomie - imagini ale universuui


ador astronomia...pentru cei care nu stiau asta... voiam doar sa postez un articol care mi se parea interesant pentru cei care impartasesc aceeasi pasiune cu mine...


[ Această poză a fost realizată pe 28 ianuarie 2009, combinând datele de la Observatorul Chandra (în microunde albastre) cu cele ale Observatorului APEX din Chile (în microunde portocalii). În mijloc se poate observa o gaură neagră masivă ce se află în galaxia Centaurus A. ]

Galaxia, denumita Centaurus A, se afla în vecinatatea Caii Lactee, propria noastra galaxie.

In imagini sunt prezentate doua jeturi de particule de înalta energie care strabat galaxia. Astronomii sunt convinsi ca sursa particulelor este o "gaura neagra", corp ceresc de mici dimensiuni dar cu o masa considerabila.

O explicatie pentru fenomen nu exista pentru moment si astronomii recunosc ca descoperirea este "mai degraba un mister".

4 comentarii:

 1. Multumesc pentru vizita si commentul lasat.
  Dupa cum ai observat
  Am prieteni multi pe blog
  Merg la ei...ei vin la mine
  Si asa curajul vine.
  O seara minunata iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Odata cu primavara sper ca sufletul sa-ti infloreasca ca un ghiocel... sa radieze ca un soare... sa ofere caldura si iubire... si, nu in ultimul rand, sa ramana mereu tanar. Un martisor mic si dulce pentru o fiinta deosebita!

  RăspundețiȘtergere
 3. Primavara... anotimpul renasterii, al trezirii la viata, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plina de feminitate, zambete, si caldura sufleteasca!
  Fie ca toate impinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni..si fie ca primavara iubirii sa iti inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale.Iti doresc un 8 Martie cat mai frumos :*.

  RăspundețiȘtergere